ERC i el futur

Maragall ha remodelat el govern. S’ha desempallegat de consellers poc eficaços o problemàtics i n’hi ha posat d’afins a la seva família. Segons es diu, en contra del parer del PSC i amb moltes reticències d’ERC i ICV.

¿Pot estranyar a algú que hagin saltat Mieras, Rañé i Siurana? ¿I per què no altres consellers igualment tocats? De tota manera, els conflictes interns del partit ja se’ls resoldran entre ells.

El canvi de Milà per Francesc Baltasar, ja m’explicaràs. Un senyor que es va cansar de fer d’alcalde i va plegar ara té forces per fer de conseller. És l’estil del mateix Maragall: presentar-se, ocupar un càrrec i plegar a mitja legislatura per rodar un altre candidat. ¿Anirà a la conselleria a fer repòs, potser? I els d’Iniciativa proclamant que la substitució de Milà és una gran injustícia. Però aguanten.

Però el que no s’entén és la postura d’ERC. Els destitueixen el conseller més eficaç, amb les idees més clares i més experiència, i nomenen conseller el personatge més tocat pels últims escàndols… I ERC (com Iniciativa) accepta el canvi. Segons E-notícies, a canvi de poder votar no a l’Estatut.

Això ja seria surrealista. Defenestren el seu home més contundent dins del govern a canvi de poder dir no a l’Estatut que aquesta Generalitat haurà d’aplicar.

Només hi trobo una explicació. Sibil·lina si voleu, però, ¿què és la política? La direcció d’ERC deu haver calculat que aquesta remodelació debilitarà la posició de Maragall dins del PSC i que això els pot reportar beneficis a les pròximes eleccions. I pensen en un canvi d’aliances.

¿Tindran temps de refer les relacions amb CiU en aquests dos anys? ¿Forçaran eleccions abans, si veuen el moment propici?

¿O simplement tot plegat no té explicació, no respon a cap estratègia? Aleshores cal suposar que a ERC, alhora que va predicant vagues idees independentistes, ja només li queda agafar-se desesperadament a la poltrona mentre pugui.

Perquè sembla clar que, a hores d’ara, si hi hagués eleccions, triomfaria la Socioconvergència.

¿O encara hi ha possibilitats per a l’ERCvergència?

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 comentaris a l'entrada: ERC i el futur

  1. escrevi a resposta no meu blog.. vai ver, Sisplau.
    Graciés

  2. sedivaneb diu:

    De fet, fa temps que m’ho estic pensant, això de que despres del tripartit vindrà el bipartit (ERCvergència).

  3. un pacte amb Convergència es la mort d’esquerra. la gent no pot diferenciar entre una cosa i l’altre, però en el marc del tripartit si que hi podia tenir un paper diferencial. Soc del que pensa però que la sociovergència serà el futur.

Els comentaris estan tancats.