Sobre el català als Parlaments

PREGUNTA DEL MATÍ // PREGUNTA DE LA TARDA // PREGUNTA DE LA NIT

Deixem de banda la diligència del català José Borrell, president del Parlament Europeu, en l’aplicació del reglament de l’Eurocambra a l’hora d’impedir que es parli en català al ple, que ha arribat fins al paroxisme que el seu substitut en una ocasió va fer callar el diputat Joan Bernat mentre s’expressava en alemany pensant-se que…

Ara toca dir que la culpa que els catalans no ens puguem adreçar a l’Eurocambra en català és del català Alejo Vidal-Quadras i d’un diputat polonès membre del mateix grup parlamentari de CDC, que hi van votar en contra.

Pregunta:

De qui és la culpa que, després de no sé quants governs de no sé quants colors, sovint amb suports de CiU o d’ERC, al Parlament espanyol encara no s’hi pugui utilitzar el català?

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 comentaris a l'entrada: Sobre el català als Parlaments

  1. karbeis diu:

    Totalment d’acord. Si el pensament d’en Vidal Quadras, l’Ynestrillas o en Tejero no és majoritari, perquè s’imposa la seva voluntat? O potses és que el pensament d’aquesta gent vers la nostra cultura i el nostre idioma no és tant minoritari com ens pensem?

  2. sedivaneb diu:

    Jo crec, i no sé si sóc algú amb opinió, que el problema del català i en general de la cultura catalana, és la negació sistemàtica per part de l’estat espanyol, mani qui mani, d’aquesta. Els sentiments unionistes dels que s’autoanomenen espanyols, fa que el desgast i la persecució (encoberta sota el nom “preservació de tots els drets dels espanyol”), vagin posant dia rere dia una barrera més per poder fer que si més no, el català no avanci ni un sol pas més, no sigui que algun dia sigui una llengua més prestigiosa que la seva germana, el castellà.

Els comentaris estan tancats.