Poc abans de l’Expo de 1929

Avui afegeixo una imatge antiga a l’àlbum sobre Montjuïc i rodalia. Va aparèixer en un reportatge de TV3 sobre la recuperació de les quatre columnes de Puig i Cadafalch. Hi surten gairebé tots els edificis de l’Exposició del 1929 (el Pavelló d’Alemanya, per exemple, no hi és) i les columnes, que van ser enderrocades el 1928. Per tant, gairebé segur que ha de ser d’aquest any.

Malgrat el pas dels anys i els canvis urbanístics, s’hi poden identificar perfectament la majoria de construccions. De tota manera, n’hi ha una que em té intrigat. Es tracta de l’edifici situat entre la fàbrica Casaramona (actualment CaixaForum) i el Poble Espanyol, al barri de la Font de la Guatlla. ¿Algú sap què hi havia fa gairebé vuitanta anys on ara hi ha blocs de pisos i escoles?

 

Montjuïc (1928-1929)Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.