ERC i CDC: ¿els errors de sempre? 

PREGUNTA DEL MATÍ // PREGUNTA DE LA TARDA // PREGUNTA DE LA NIT

ERC i CDC: ¿els errors de sempre? 

Vam criticar que CiU pactés amb Aznar quan podia haver pactat amb ERC precisament per pressionar Aznar.

Vam criticar que ERC donés dues vegades seguides la Generalitat a un partit no nacionalista ni sobiranista (potser ni catalanista si observem la definició que en fa l'inefable Iceta i el sentit d'algunes votacions del PSC a Madrid), quan podia haver pactat amb CiU, primer per pressionar el PP de Madrid i després per exigir al PSOE de Zapatero.

Ara tothom veu que cal fer alguna cosa perquè el nacionalisme-sobiranisme-catalanisme-independentisme no quedi ofegat per sempre més sota la roda de l'espanyolisme (o l'internacionalisme amb què es disfressa el nacionalisme espanyol triomfant).

I alguns intenten fer coses. Des de la societat civil i des d'alguns partits.

Doncs precisament ara és el moment dels missatges clars i les actituds valentes.

Preguntes

A ERC: Com arribarem al referèndum per l'autodeterminació del 2014, agafats de bracet amb el PSC? Suposant que hi arribéssim (que ja és molt suposar seguint aquest camí), ¿ja heu calculat si el Montilla de torn us deixarà fer propaganda a favor de la independència, o claudicareu al primer toc d'atenció sobre el tema com feu ara sovint i demanareu el vot en contra? ¿Segur, Josep-Lluís Carod-Rovira, que ERC tota sola, o amb el PSC, fa (o farà) que Catalunya avanci cap a l'autodeterminació (ja no diem cap a la independència)? 

A CDC: Això de refundar el catalanisme pot estar molt bé, però, ¿voleu dir que mantenir la federació amb un partit que es declara explícitament no sobiranista és més important que fer passos endavant, ni que calgui tirar el llast que suposa estar federats amb Unió? Si és perquè hi ha unes eleccions a la vista, ¿ja heu pensat que amb l'acta de diputats a la mà alguns dirigents poden provocar la ruptura l'endemà de les votacions? Els sobiranistes d'Unió, que segur que n'hi ha, ¿no esteu convençuts que l'endemà de la ruptura es passaran a la casa comuna (o la causa comuna)? ¿Segur, Artur Mas, que CDC ja ha entès amb qui ha de pactar i a qui ha de pressionar? Deixant de banda l'error del pacte amb el PP i les engalipades del PSC aquí i del PSOE allà, insistim, ¿segur que CDC ja sap qui han de ser els seus companys de viatge?

A tots: ¿No deu haver arribat ja el moment d'unir els esforços de tots els que es consideren nacionalistes-sobiranistes-independentistes, i, cadascú des del seu lloc, caminar decididament cap a l'objectiu comú?    

[@more@]

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.